August 30, 2021

Meer veiligheid voor de chauffeurs.

Bij Heetch zijn we ons ervan bewust dat het verbeteren van de beveiliging op het platform essentieel is, en het is een van onze prioriteiten in dit najaar van 2021.

We werken al enkele maanden aan nieuwe functies, of het nu gaat om identiteitscontrole van passagiers, geldbeheer of incident preventie.


Zie hier de nieuwigheden voor de start van het schooljaar 2021:1. Strijd tegen risicopassagiers en nieuwe opschortingsmaatregelen.


Een passagier in gevaar is een passagier wiens gedrag ons doet geloven dat hij op een schadelijke manier zal handelen op ons platform. Onze eerste wens is om te anticiperen op mogelijke acties met behulp van een systeem van proactieve detectie van verdacht gedrag van passagiers op de applicatie, en niet om pas te reageren na een slechte ervaring.


We hebben een detectie- en preventiesysteem opgezet tegen deze passagiers, waardoor incidenten zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen:


Het proces voor het melden van een risicopassagier.


Natuurlijk is elk apparaat, hoe geavanceerd ook, gebaseerd op gegevens, niet onfeilbaar. Daarom geven we u nu op verzoek van sommigen van u de mogelijkheid om een ​​passagier aan te melden om deze in het identiteitsverificatiesysteem te laten invoeren. U kunt dit doen door een opmerking over de passagier achter te laten wanneer u de rit beëindigt of annuleert.


 


Zodra een chauffeur ons een melding stuurt, komt hij in het proces van aanvullende controles, wat kan leiden tot een telefonisch contact, een aanvraag voor een extra onderdeel of een tijdelijke of definitieve schorsing afhankelijk van het geval. De maatregelen verschillen afhankelijk van de ernst van de feiten.


Uw feedback is essentieel voor ons om te blijven werken aan het beveiligen van het platform. Vergeet niet elk incident, hoe klein ook, te melden!

Uw bijdrage is kostbaar en wij danken u daarvoor!2. Einde van bijnamen op passagiersprofielen


Sinds enkele maanden is het voor een passagier al niet meer mogelijk om een ​​account aan te maken met zijn Facebook-bijnaam.

Tegelijkertijd zijn we bezig met het verifiëren van gebruikersaccounts en zullen we niet-geïdentificeerde passagiers vragen om ons hun identiteit (achternaam en voornaam) te verstrekken om het platform te kunnen blijven gebruiken!

3. Vooruitbetaling voor ritten boven 40€ in cashOm onbetaalde ritten te bestrijden, wordt de passagier voor alle ritten van meer dan 40€ in cash, gevraagd om te betalen voordat hij in het voertuig stapt. Passagiers worden direct gewaarschuwd door een bericht op hun aanvraag, voordat ze bestellen. Wanneer de passagier in het voertuig stapt, kunt u hem daarom vragen om direct te betalen.
Als u bij ritten onder de 40€ in cash zich in een situatie bevindt waarin de klant vertrekt zonder te betalen, reageer dan niet, laat het ons dan onmiddellijk weten. We zullen de ritkosten systematisch terugbetalen (tot 40€) en de rekening van de passagier schorsen. Via onze gerechtsdeurwaarder wordt de passagier gevraagd om de som terug te betalen en na een bepaalde periode, als de terugbetaling nog steeds niet heeft plaatsgevonden, zullen we een procedure tegen hem starten.


INDICATEURS D’ACTIVITÉ DES PLATEFORMES POUR 2022
Comment créer sa société VTC en 2022 ?
Limite d’âge des véhicules thermiques : moins de 6 ans.
Chauffeurs VTC : pourquoi ouvrir un compte professionnel ?
Comment bien se lancer dans son activité de VTC.
Chauffeurs VTC - Comment optimiser sa fiscalité ?